Svet 19.11.2015 6:00

Filmski festival v Lucci bo obiskal George Romero

Ljubljana, 19. novembra - Ameriški mojster grozljivke, režiser in scenarist George Romero je prvi znani gost prihodnjega filmskega festivala v Lucci. V sklopu festivala bodo prikazali retrospektivo njegovih filmov in mu posvetili razstavo, so sporočili organizatorji. Romero je znan po filmih Noč živih mrtvecev (1968) in Zora živih mrtvecev (1978).

Italija, Benetke. Ameriški režiser George Romero. Foto: Xinhua/STA

Italija, Benetke.
Ameriški režiser George Romero.
Foto: Xinhua/STA

"Zelo se veselim srečanja s svojimi oboževalci na vašem prekrasnem filmskem festivalu. Dotlej ostanite prestrašeni," je sporočil režiser. Romero se bo v sklopu festivala udeleževal filmskih projekcij, pogovorov in konferenc ter odprtja njemu posvečene razstave.

Režiserja in scenarista, ki se je zapisal grozljivkam, je med ikone žanra izstrelil že prvi celovečerec Noč živih mrtvecev, ki je bil posnet z zgolj 10.000 ameriškimi dolarji. Za seboj ima skorajda polstoletno uspešno kariero, pravijo mu tudi oče zombi filmov. Kot režiser se je nazadnje podpisal pod film Survival of the Dead iz leta 2009.

Na filmskem festivalu v Lucci so se lani poklonili Davidu Cronenbergu, leto poprej pa Davidu Lynchu. Naslednja festivalska izdaja bo potekala med 3. in 10. aprilom v Lucci in Viareggiu.