Svet 25.11.2015 5:30

Kenneth Branagh kot Poirot v novi različici filma Umor v Orient Expressu

London, 25. novembra - Kenneth Branagh bo v novi različici filma Umor v Orient Expressu zaigral v vlogi znamenitega belgijskega detektiva Hercula Poirota. Prevzel bo tudi režijo, kot koproducent bo po poročanju britanskega BBC sodeloval režiser Ridley Scott.

ZDA, Hollywood. Britanski igralec in režiser Kenneth Branagh s soprogo Lindsay Brunnock. Foto: Xinhua/STA

ZDA, Hollywood.
Britanski igralec in režiser Kenneth Branagh s soprogo Lindsay Brunnock.
Foto: Xinhua/STA

Branagh je zaigral v številnih filmih in televizijskih serijah, med njimi velja omeniti film Moj teden z Marilyn in televizijsko detektivsko serijo Wallander. Nazadnje ga je bilo na velikem platnu mogoče videti v filmu Agent Ryan, ki ga je prav tako sam tudi režiral.

Širši javnosti je sicer najbolj poznan Poirot, kot ga je na filmskem platnu upodobil igralec Peter Ustinov, na Britanski televiziji pa je sinonim za Piorotov lik postal igralec David Suchet. Med filmi Ustinova ni Umora v Orient Expressu.

Zadnja in najbolj slavna različica filma Umor v Orient Expressu je bila posneta leta 1974 pod režisersko taktirko Sidneya Lumeta. V vlogi znamenitega detektiva je nastopil britanski igralec Albert Finney, v filmu sta zaigrali tudi Lauren Bacall in Ingrid Bergman.

Hilary Strong iz Agatha Christie Productions je po pisanju BBC izrazila veselje, da bo slavnega detektiva tokrat upodobil Branagh. Kot je dejala, si za to nalogo ne more predstavljati boljšega igralca ali režiserja. Izjemna pa je po njenih besedah tudi producentska ekipa: "Ne dvomom, da se bosta alkimija izjemne skupine nadarjenih posameznikov in odlična zgodba Agathe Christie združili v kinematografski presežek, ki bo ostal v spominu."

Branagha je trenutno v sklopu nove sezone Kenneth Branagh Theatre Company mogoče videti na odru londonskega gledališča Garrick v Shakespearovi Zimski pravljici in igri Harlequinade britanskega dramatika Terrencae Rattigana.

Kriminalni roman Umor v Orient Expressu je prvič izšel leta 1934. Zgodba spremlja znamenitega belgijskega detektiva Poirota med raziskovanjem nenavadnega umora na tem legendarnem vlaku, ki je vozil med Carigradom in Parizom.