Svet 28.11.2015 5:30

Velika interaktivna razstava Vojne zvezd decembra na Dunaju

Dunaj, 28. novembra - V Muzeju uporabnih umetnosti na Dunaju za 18. december napovedujejo odprtje velike interaktivne razstave z naslovom Identitete Vojne zvezd. Postavitev bo združila več kot 200 originalnih kostumov, rekvizitov, maket in umetnin, ki bodo nagovarjale tako odrasle kot otroke.

Kot je povedala kustosinja razstave Laela French, vodja arhiva Vojne zvezd v ZDA, je izjemnega pomena, da je večina eksponatov originalov.

Na temo Vojne zvezd je doslej pripravila že več kot 60 razstav, za katere eksponate vsakič izbira med več kot 500.000 predmeti iz arhiva Muzeja pripovedne umetnosti Georgea Lucasa.

V pričujočo razstavo je prvič vključila tudi eksponata iz novega filma Epizoda VII: Sila se prebuja, in sicer droida BB-8 in kostum stormtrooperja prvega reda, so sporočili iz agencije za stike z mestom Dunaj Compress.

Izbor eksponatov za dunajsko razstavo pokriva vseh šest filmov in televizijsko serijo Vojna zvezd: Vojne klonov. Razstava želi obiskovalcem ponuditi več kot le ogled filmskih rekvizitov.

"Ob sprehodu po prostorih vidimo kostume, rekvizite, filmske odlomke in se hkrati nekaj novega naučimo, saj spoznamo znanstveno ozadje zgodb, dobimo vpogled v mitologijo in na koncu ugotovimo še, kateri lik bi sami igrali v Vojnah zvezd," je dejala Frencheva.

Obiskovalci bodo namreč s pomočjo spretno vpetih vprašanj, ki so jih sestavili strokovnjaki s področij psihologije, nevropsihologije, biokemije in genetike, spoznavali tudi svojo lastno identiteto.

Razstava bo na ogled do 16. aprila 2016.