Slovenija 28.11.2015 7:00

V Tivoliju koncert legendarnih britanskih rockerjev Smokie

Ljubljana, 28. novembra - V dvorani Tivoli bo zvečer nastopila britanska pop-rock skupina Smokie. Postanek v Ljubljani je del svetovne turneje, ki jo je zasedba pripravila ob 40-letnici svojega delovanja. Na koncertu bodo med drugim odmevale uspešnice, kot so Living next door to Alice, Have you ever seen the rain in Mexican girl.

Na koncertu bodo Smokie zaigrali svoje največje uspešnice, mnoge med njimi z albumov, vpisanih v Guinnessovo knjigo rekordov kot najbolj prodajane plošče vseh časov. Poleg omenjenih uspešnic bodo zazveneli tudi hiti, kot so Oh Carol, Needles and Pins, For a few dollars more, Lay back in the arms of someone, If you think you know how to love me in Don't play your Rock'n'Roll.

Uspeh legendarne britanske skupine Smokie sega že v 70. leta, natančneje v leto 1975, ko so člani izdali svoj prvi album Pass It Around. V svoji karieri so nanizali več kot 20 albumov, večina jih je bila prodana v platinasti in zlati nakladi.

Skupina, ki jo trenutno sestavljajo Terry Uttley, Martin Bullard, Steve Pinnell, Mike Craft in Mick McConnel, je zadnji album Take a Minute izdala leta 2010. Skupaj so prodali več kot 30 milijonov plošč.

Uspeh skupine dokazujejo številni razprodani koncerti v ZDA, Avstraliji, na Kitajskem, Japonskem in v Evropi.