Slovenija 8.12.2015 13:40

Na TV Slovenija nova glasbena oddaja za mlade

Ljubljana, 8. decembra - TV Slovenija bo uvedla novo glasbeno oddajo za mladostnike V svojem ritmu, ki bo na sporedu ob ponedeljkih, prvikrat 14. decembra. Vsakič se bosta predstavili po dve mladinski glasbeni skupini, ki se bosta pomerili v izvedbi ljudske pesmi, predelane v določenem žanru, ki ga tudi sicer izvajajo - punku, rocku, popu, hip hopu, metalu in jazzu.

Ljubljana. RTV Slovenija. Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana.
RTV Slovenija.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ekipa oddaje je izbrala šest skladb, v boju za najboljši bend, ki bo za nagrado dobil videospot, jih bodo ocenjevali znani slovenski bendi in glasbeniki iz posameznega žanra: Elvis Jackson, Big foot mama, Alya, Zlatko, Noctiferia, Primož Grašič in Tomaž Gajšt. O najboljšem med zmagovalci dvobojev pa bodo odločali glasbeni urednici Maja Pavlin in Aida Kurtović ter producent Žiga Rezar.

Izbrani bendi oziroma izvajalci so The Broken Input, Lumberjack, Milkshake, Alice, Wasted Time, Ice on Fire, Jazzberry Quintet, Freeflight, Jon Vogrič - Vogi, Martin Fijavž Mar-Tin, Moshead in Dehrotom.

V vsaki oddaji bodo gledalci lahko spoznavali življenje mladih glasbenih navdušencev, se seznanili s tem, kako delujejo, kaj jih zanima, kako vadijo, kakšna glasba jim je blizu in zakaj.

Bendi bodo imeli teden dni časa, da se pripravijo na bitko s protikandidati v istem žanru. Vsak zmagovalec posameznega dvoboja bo za nagrado lahko tekmovalno in eno svojo lastno skladbo posnel v studiu Radia Slovenija, založba ZKP RTV Slovenija pa bo izdala spletno kompilacijo najboljših skladb. Zmagovalci posameznega žanra bodo nastopili tudi na Aritmičnem koncertu TV Slovenija. Najboljšega med njimi pa bodo v oddaji razkrili 25. januarja 2016.

Pri projektu sodelujejo scenaristki Neža Prahin in Neža Rupnik, strokovna sodelavka Monika Rijavec, režiserja Aleš Žemlja in Jaka Šuligoj in drugi, so sporočili z RTV Slovenija.