Svet 10.12.2015 6:00

Abigail Breslin bo zaigrala v televizijski različici Umazanega plesa

Los Angeles, 10. decembra - Abigail Breslin, ki je zaslovela z vlogo v filmu Naša mala mis, bo zaigrala v televizijski različici filma Umazani ples. Upodobila bo sedemnajstletno Baby, ki preživlja praznike s starši v letovišču Catkills, kjer se zaljubi v plesnega inštruktorja. V filmu iz leta 1987 jo je upodobila Jennifer Grey, plesnega inštruktorja pa Patrick Swayze.

Kanada, Toronto. Ameriška filmska igralka Abigail Kathleen Breslin. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Kanada, Toronto.
Ameriška filmska igralka Abigail Kathleen Breslin.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Film bo posnela ameriška televizija ABC, režijo triurne priredbe pa bo prevzel Wayne Blair, poroča britanski BBC. Datum izida zaenkrat ni znan, niti niso znani drugi člani igralske zasedbe.

Dogajanje filma Umazani ples je postavljeno v poletje 1963. Baby preživlja praznike s starši v letovišču Catkills. Ko sledi zvoku vznemirljive glasbe, spozna Johnnyja, inštruktorja plesa, ki ima za razliko od naivne in sramežljive Baby veliko življenjskih izkušenj. Baby hitro postane Johnnyjeva najboljša učenka, tako v plesu kot v ljubezni.

Kultni plesni film je osvojil občinstvo po vsem svetu in prejel tako oskarja kot zlati globus za najboljšo izvirno pesem - I've Had The Time of My Life, Swayzeja pa je izstrelil med zvezde.