Svet 11.12.2015 6:00

Igralec Shia LaBeouf v galeriji v Liverpoolu sprejema telefonske klice

Liverpool, 11. decembra - Igralec Shia LaBeouf bo v galeriji Fact v Livepoolu do nedelje izvajal performans, v katerem sprejema telefonske klice tistih, ki se želijo "dotakniti njegove duše". Hollywoodski zvezdnik je v galeriji vzpostavil klicni center, kjer s sodelavcema klice sprejema vsak dan med 11. in 18. uro.

Kanada, Toronto. Igralec Shia LaBeouf. Foto: Xinhua/STA Arhiv: Xinhua/STA

Kanada, Toronto.
Igralec Shia LaBeouf.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv: Xinhua/STA

Trojico je mogoče tudi obiskati v galeriji ali jo spremljati preko neposrednega prenosa, piše britanski BBC.

LaBeouf je zaslovel s filmi, kot so Transformerji, Wall Street: Denar nikoli ne spi ter Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje.

V zadnjih dveh letih pa je postal prepoznaven tudi s svojimi performansi, v katerih se ukvarja z naravo slave ter s prepadom med javno in zasebno podobo slavnih osebnosti. Ne lanskem berlinskem filmskem festivalu se je denimo na rdeči preprogi pojavil s papirnato vrečko na glavi, na kateri je bil napis "Nisem več slaven".

Performans v Liverpoolu je igralčev prvi tovrstni performans v Veliki Britaniji. V njem sodeluje s finsko umetnico Nastjo Sade Ronkko in Britancem Lukom Turnerjem, skupaj so se povezali v trio LaBeouf, Ronkko & Turner.

Trojica je performans pripravila v sklopu razstave Follow, ki bo vrata za javnost odprla danes. Razstava se posveča vprašanju, kako v svetu, kjer uporabljamo všečkanje na Instagramu in Twitterju, da z njim povemo, kdo je pomemben, internet vpliva na to, kakšno mnenje imamo o samih sebi in o drugih.