Svet 14.12.2015 5:30

Tarantino se bo po filmski karieri posvetil pisanju romanov in iger

Los Angeles, 14. decembra - Ameriški režiser, producent in scenarist Quentin Tarantino se namerava po koncu filmske kariere posvetiti pisanju romanov in iger. Kot pravi, se bo upokojil, ko bo posnel skupaj deset filmov, poleg tega si želi odrske priredbe svojega filma Stekli psi iz leta 1992.

Francija, Cannes. Ameriški režiser Quentin Tarantino Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Francija, Cannes.
Ameriški režiser Quentin Tarantino
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Režiser že od leta 2012 namiguje, da se bo upokojil po svojem desetem filmu. Western The Hateful Eight, ki bo v ameriške kinematografe prišel 8. januarja, je njegov osmi. Vendar pa, kot je povedal za filmsko revijo Hollywood Reporter, ne namerava kar prenehati.

Kot je še dejal, tudi ne more preprosto kar nehati ustvarjati filmov. Zadal si jih je deset, zato jih zdaj šteje.

Pozneje pa želi pisati romane in igre, poleg tega želi v gledališču tudi režirati. Konkretno si želi pripraviti odrsko priredbo Steklih psov, saj mu je všeč misel, da bi v vlogah iz filma videl druge igralce, piše The Guardian.

Tarantinovemu prvemu celovečernemu filmu Stekli psi so sledili filmi, kot so Šund, Rojena morilca, Ubila bom Billa 1 in 2, Neslavne barabe, Django brez okovov.

Prvih 21 let njegove kariere bo v avtoriziranem celovečernem dokumentarcu z naslovom 21 Years: Quentin Tarantino predstavila producentka, režiserka in igralka Tara Wood.

Dokumentarec bo po pisanju filmske revije Variety vključeval intervjuje z režiserjevimi sodelavci, kot so Samuel L. Jackson, John Travolta, Christoph Waltz, Lucy Liu, Zoe Bell, Jennifer Jason Leigh, Jamie Foxx, Eli Roth, Robert Forster, Diane Kruger, Michael Madsen in Kerry Washington.

Kot je pred časom za Variety dejala Woodova, je Tarantino najbolj revolucionaren in prepoznaven režiser našega časa.