Svet 15.12.2015 5:30

V Nürnbergu razstava o modi od renesanse do zgodnjega baroka

Nürnberg, 15. decembra - V Nemškem nacionalnem muzeju v Nürnbergu so na ogled postavili razstavo z naslovom V modi - oblačila in slike od renesanse do zgodnjega baroka. Postavitev združuje okoli 50 oprav iz obdobja med letoma 1560 in 1650, ob njih so predstavljene slike in grafike iz tistega časa. Razstava bo na ogled do 6. marca.

S pričujočo razstavo v muzeju prvič postavljajo na ogled eksponate iz svoje izjemno pomembne zbirke oblačil. Ob njih so na ogled še eksponati iz nekaterih najpomembnejših svetovnih muzejev.

Poleg celotnih oprav je mogoče videti še redke kose vsakdanjih oblačil. Med njimi so oblačila, ki so jih odkrili v neki krojaški delavnici v Bremnu, ob njih so razstavljene igle, škarje, naprstniki in ščetke za krtačenje oblačil.

Razstava oblačila in modo predstavi v različnih družbenih kontekstih. Obiskovalec se na njej seznani z linijami, materiali, barvami in različnimi stili v modi, slike pa mu prikažejo, na kak način so se oblačila nosila in kakšnim priložnostim so bila namenjena, piše na spletni strani muzeja.