Svet 22.12.2015 5:00

V dunajskem Prirodoslovnem muzeju prihodnje leto razstava o izvoru življenja

Dunaj, 22. decembra - V dunajskem Prirodoslovnem muzeju za prihodnje leto napovedujejo večji razstavi, ki bosta obravnavali izvor življenja in vesolje. Od 2. marca do 10. julija bo na ogled razstava Matične celice - izvor življenja, sredi oktobra pa bodo odprli razstavo Kako se je vse začelo - galaksije, elementarni delci in trki.

Avstrija. Avstrijska prestolnica Dunaj. Foto: Tina Kosec/STA Arhiv STA

Avstrija.
Avstrijska prestolnica Dunaj.
Foto: Tina Kosec/STA
Arhiv STA

Razstava Matične celice - izvor življenja bo predstavila raziskave, ki danes pritegujejo največ zanimanja in ki obenem veljajo za najbolj sporne. Obiskovalec razstave se bo seznanil z matičnimi celicami in njihovo zmožnostjo regeneriranja ter s tem, kako skuša znanost ta proces uporabiti. Znanost bo jasno ločena od znanstvene fantastike, piše avstrijska tiskovna agencija APA.

Ob 50. obletnici Inštituta za fiziko visokih energij na Avstrijski akademiji znanosti pa bodo pripravili tudi razstavo Kako se je vse začelo - galaksije, elementarni delci in trki. Obiskovalec se bo med drugim lahko seznanil s preteklostjo našega 13,8 milijarde let starega vesolja od prapoka naprej.