Svet 4.1.2016 11:29

Cate Blanchett in Matt Damon med nagrajenci festivala v Palm Springsu

Los Angeles, 4. januarja - Na filmskem festivalu v Palm Springsu so Cate Blanchett podelili nagrado puščavska palma za igralske dosežke v filmih Carol (režija Todd Haynes) in Truth v režiji Jamesa Vanderbilta. Mattu Damonu, ki ga je mogoče videti v filmu Marsovec, so izročili nagrado vodje festivala. Med nagrajenci so bili še Johnny Depp, Michael Fassbender in Saoirse Ronan.

Nemčija, Berlin. Ameriški igralec Matt Damon. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Nemčija, Berlin.
Ameriški igralec Matt Damon.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Damon je ob prejemu nagrade na nedeljski slovesnosti omenil, da si režiser filma Marsovec Ridley Scott letos zasluži oskarja: "Upam, da bo letošnje leto njegovo leto." Blanchettova se je organizatorjem festivala zahvalila, da so nagrajencem namenili veličasten trenutek.

Depp je za vlogo v filmu Črna maša v režiji Scotta Cooperja prejel nagrado za igro puščavska palma. Pošalil se je, da bo imel zelo dolg zahvalni govor: "Upam, da ste udobno nameščeni na svojih sedežih, tole mi bo vzelo 35 minut. Ali pa 37. No, morda bi le začeli. Tako, kar 45 minut si bom vzel."

Ronanova in Fassbender sta prejela mednarodno nagrado za igralske dosežke, Brie Larson pa je bila nagrajena za igralski preboj za vlogo v trilerju Room, ki ga podpisuje Lenny Abrahamson. Skupno so podelili 11 nagrad, je pisal britanski BBC.

Mednarodni filmski festival v Palm Springsu se je začel 1. januarja in bo potekal do 11. januarja.