Slovenija 5.1.2016 10:24

V Mini teatru premiera Kakčevih dogodivščin

Ljubljana, 5. januarja - V Mini teatru na Križevniški bodo v četrtek premierno uprizorili predstavo za otroke Kakčeve dogodivščine (Zgodba o kakcu) v režiji Ivice Buljana in v sodelovanju z Novim kazalištem Zagreb. Zgodba predstave temelji na knjigi - Zgodbi o kakcu priznane švedske avtorice in ilustratorke Pernille Stalfelt.

Ljubljana. Mini teater. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Mini teater.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Gledališka zgodba na duhovit način in brez zadržkov in tabujev pojasnjuje temo, ki otroke zanima in zabava, so zapisali v Mini teatru.

Po Kakčevih dogodivščinah bosta otroke popeljala dr. Ek in Ekica, ki bosta temo kakca in kakanja skupaj z otroki obravnavala zelo natančno in s humorjem.

Otroke bosta spomnila, kako je, ko jih muči driska, kaj se zgodi, ko so zaprti in kako pomembno je, da malčki nosijo plenice. Skupaj z otroki bosta ugotavljata, kaj so kravjeki in kaj bobki, kurjeki, konjske fige, golobčki. Otroci bodo med drugim izvedeli tudi, da se kakec lahko spremeni v koristno gnojilo, v Afriki pa iz njega gradijo celo hiše.

V predstavi, ki je namenjena otrokom, starejšim od dveh let, igrata Petja Golec Horvat in Jose, ki je tudi avtor glasbe. Za vizualno podobo sta poskrbela sonda3 in toni soprano. Intermedijski projekt je nastal v okviru mednarodnega evropskega projekta Puppet Nomad Academy IV.

Knjiga Pernille Stalfelt je v prevodu Silvane Orel Kos izšla v sklopu projekta Cici Vesela šola kot priloga revije Ciciban.