Svet 8.1.2016 5:30

Emma Stone se dogovarja za vlogo Krutele De Vil

Ljubljana, 8. januarja - Emma Stone se dogovarja, da bi v novem Disneyjevem igranem filmu nastopila v vlogi Krutele De Vil, poroča The Hollywood Reporter. V filmu z delavnim naslovom Krutela bo predstavljena zgodba glavne antijunakinje iz filma 101 dalmatinec, velike ljubiteljice krznenih plaščev iz pasjih kožuhov. Produkcija filma naj bi stekla v drugi polovici leta.

Francija, Cannes. Ameriška igralka Emma Stone. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Francija, Cannes.
Ameriška igralka Emma Stone.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Stoneova je nedavno nastopila v kontroverzni komediji Camerona Crowea Aloha, ob boku Ryana Goslinga pa je zaigrala tudi v prihajajočem filmu Damiena Chazellea La La Land.

Film Krutela bo temeljil na scenariju Kelly Marcel, scenaristki filmov 50 odtenkov sive in Reševanje gospoda Banksa. Zaenkrat še ni znano, kdo bo prevzel režijo.

V animiranem filmu 101 dalmatinec je glas De Vilovi posodila Betty Lou Gerson. Glenn Close je v čevlje hudobnice stopila leta 1996 za igrani film 101 dalmatinec in njegovo slabo sprejeto nadaljevanje iz leta 2000, naslovljeno 102 dalmatinca.

Pri Disneyju so prvi večji uspeh s priredbo animiranega filma v igrano različico dosegli z Alico v čudežni deželi v režiji Tima Burtona. V filmske blagajne je prinesla 686 milijonov angleških funtov.

Izvirna zgodba Zlohotnice, zlobne čarovnice, ki je uročila Trnuljčico, v režiji Roberta Stromberga, v kateri je v glavni vlogi nastopila Angelina Jolie, je bila prav tako finančno uspešna, a kritiško slabo sprejeta.