Svet 8.1.2016 11:03

Škafarjev film Mama s svetovno premiero v Rotterdamu

Rotterdam, 8. januarja - Četrti celovečerni film režiserja Vlada Škafarja z naslovom Mama bo svetovno premiero doživel na mednarodnem filmskem festivalu v Rotterdamu, ki bo potekal med 27. januarjem in 7. februarjem. To bo že tretji režiserjev film, ki ga bodo predvajali na nizozemskem festivalu in se uvršča takoj za veliko trojico Berlin - Cannes - Benetke.

Film bo predstavljen v uradnem programu, ki nosi naziv Bright Future, v katerega so vključili 11 svetovnih in 12 mednarodnih premier. Izbrani filmi naj bi prikazali filmske avtorje z lastnim stilom in pogledom. Svetovne premiere filma se bo udeležil tudi Škafar z delom svoje ekipe, so sporočili iz Slovenskega filmskega centra (SFC).

V ospredju filma je mama, ki odpelje odtujeno, samouničevalno hčer v majhno zapuščeno vasico v Italiji in jo zaklene pred svetom. V vlogi mame nastopa Nataša Tič Ralijan, v vlogi hčerke pa Vida Rucli.

Selektor je ob potrditvi filma zapisal: "Film sem resnično vzljubil, saj je vznemirljiv, čustven in lep, ter po mojem mnenju režiserjevo najboljše delo doslej."

Škafar, ki s svojim filmskim opusom briše meje med fiktivnim in dokumentarnim filmskim izrazom, je tudi scenarist filma, ki je nastal v slovensko-italijanski koprodukciji.

Na festivalu so že prikazali Škafarjev film Otroci iz leta 2008, pozneje pa še film Oča iz leta 2010, ki je svetovno premiero doživel na beneškem filmskem festivalu.