Slovenija 2.2.2016 10:02

Prireditev Sozvočja bo v Kamniku povezala mlado poezijo in glasbo

Kamnik, 2. februarja - Glasbena šola Kamnik bo slovenski kulturni praznik obeležila z recitalom Sozvočje, ki bo združil poezijo in glasbo. Na prireditvi 3. februarja ob 19. uri v Vremšakovi dvorani glasbene šole se bodo s pesmimi in glasbo predstavili dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik ter učenci kamniške glasbene šole.

"Če drži, da so prva čustva iz ljudi iztrgala prve glasove in da je moral biti prvi govor v verzih čista melodija, potem se bomo na prireditvi Sozvočja vračali k izvorom," je o prireditvi zapisala ravnateljica kamniške glasbene šole Neža Gruden. Na prireditvi se bo po njenih besedah predstavila "nova generacija pesnikov in glasbenih poustvarjalcev, ki črpajo svoj navdih pri starih mojstrih slovenske besede in glasbe".

Svoje pesmi bodo interpretirali Ema Osolnik, Tara Korica, Pino Pograjc, Gašper Tonin, Monika Baraga in Pavla Zabret.

Za glasbene točke bodo poskrbeli Eva Leskovec (klarinet), Klara Novak (petje), Luka Ivartnik (petje) in kvartet saksofonov v zasedbi Darja Seliškar, Peter Gregorič, Matic Tonin in Gašper Tonin.

Prav slednji je pred dvema letoma svoji učiteljici saksofona podaril svojo prvo pesniško zbirko, ki je po naključju prišla v roke tudi Grudnovi. In ko so letos razmišljali o konceptu prireditve v počastitev kulturnega praznika, se ji je porodila ideja, da bi povezali glasbo in poezijo, dijaki pa so zamisel z veseljem sprejeli in sami koncept razvijali naprej.