Slovenija 27.1.2016 11:23

V CD Foto album Igorja Škafarja

Ljubljana, 27. januarja - V Mali galeriji Cankarjevega doma (CD) bodo drevi odprli razstavo fotografa Igorja Škafarja Foto album. Škafar snema album s 13 skladbami, vsako od njih pa je podprl z inscenirano fotografijo na temo naslova skladbe. Na razstavi bodo ob fotografijah postavljeni predvajalniki zvoka, da bodo obiskovalci lahko prisluhnili tudi skladbam.

Ljubljana. Cankarjev dom. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Cankarjev dom.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Škafar je inscenirane fotografije posnel na različnih lokacijah, v sodelovanju z lučnim mojstrom, maskerjem, stilistom ter igralci-statisti. Obiskovalci si jih bodo ogledovali ob glasbeni spremljavi.

"S tem ko razume in mojstrsko obvlada oba jezika - tako fotografskega kot glasbenega, ko uporablja kode obeh umetniških zvrsti, Škafar prinaša v slovensko (in tudi tujo) fotografijo nov umetnostni prispevek," ob razstavi piše na spletni strani Cankarjevega doma.

Škafar je bil rojen leta 1975 v Ljubljani. S fotografijo se ukvarja od leta 1997, ko se je zaposlil kot laborant v fotografskem studiu Manjana. Dve leti pozneje je začel fotografirati za tednik Mladina. Sedaj sodeluje z različnimi mediji in agencijami ter redno objavlja v Mladini.