Svet 3.2.2016 5:00

Hiša otroštva Ringa Starra gre na dražbo

Liverpool, 3. februarja - Hišo Ringa Starra bodo ponudili na dražbi. Izklicna cena je 55.000 funtov. Med pogoji prodaje je zapisano, da hiša ne sme postati muzej oziroma turistična atrakcija, piše britanski BBC. Nekdanji Beatle, je v hiši živel kot otrok, vse od selitve iz bližnje ulice do začetka uspeha skupine.

Kolumbija, Bogota. Nekdanji bobnar britanske zasedbe The Beatles Ringo Starr (Richard Starkey). Foto: Xinhua/STA Arhiv STA

Kolumbija, Bogota.
Nekdanji bobnar britanske zasedbe The Beatles Ringo Starr (Richard Starkey).
Foto: Xinhua/STA
Arhiv STA

V avkcijski hiši Plus Dane Housing so povedali, da načrtujejo dražbo zgradbe v Liverpoolu. Prepričani so, da bo s prodajo pridobila tudi lokalna skupnost.

Hiša še vedno vzbuja veliko zanimanja pri oboževalcih skupine The Beatles. To ni motilo nekdanje najemnice, ki jim je vedno znova z veseljem razkazovala notranjost.

Hiš, v katerih sta kot mladostnika živela John Lennon in Paul McCartney, ne bo doletela podobna usoda, saj sta v lasti nacionalnega sklada, medtem ko je bil dom Georga Harrisona leta 2014 prodan za 156.000 funtov. Leto prej so za 480.000 funtov prodali hišo, v kateri je do petega leta živel Lennon, še piše BBC.