Svet 4.2.2016 5:30

Harry Potter na Japonskem kot manga

Tokio, 4. februarja - Na Japonskem je oblikovalsko podjetje izjemno priljubljenega Harryja Potterja in njegove kolege iz čarovniškega sveta izpod peresa J. K. Rowling preoblikovalo v mange - značilne japonske risbe, na katerih so osebe prikazane z velikimi glavami in še večjimi očmi.

Ljubljana. Harry Potter. Foto: STA Arhiv STA

Ljubljana.
Harry Potter.
Foto: STA
Arhiv STA

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je podjetje ustvarilo 13 animacij in jih januarja začelo prodajati na plastičnih mapah, trgovske police pa bodo kmalu zasedli tudi obeski za ključe in značke. Slovenski ljubitelji mang in Harryja Potterja bodo ostali praznih rok, saj bodo izdelke prodajali samo na Japonskem.

Filmi o Harryju Potterju so bili na Japonskem izjemno priljubljeni, vseh sedem skupaj je zaslužilo skoraj 900 milijonov dolarjev. Ogledalo si jih je 78 milijonov ljudi.

Da ne gre le za trenutno obsesijo s čarovniškim svetom Rowlingowe dokazuje tudi rekorden obisk parka Wizarding World of Harry Potter studia Universal Studios Japan v Osaki.

Mange so sicer japonski stripi, ki so dosegljivi na vsakem koraku in zajemajo vse mogoče žanre, kot so drama, komedija, znanstvena fantastika, pa tudi navodila za kuhanje.