Svet 5.2.2016 5:00

Po ponovni združitvi Guns N' Roses napovedujejo še koncert v Mehiki

New York, 5. februarja - Po dolgo pričakovani združitvi je skupina Guns N' Roses za april napovedala še koncert v Mexico Cityju. Skupina z obema glavnima, doslej sprtima članoma - pevcem Axlom Roseom in kitaristom Slashem - bo na stadionu For Solo nastopila 19. aprila, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Hrvaška. Pevec ameriške rock skupine Guns N' Roses Axl Rose. Foto: Hina/STA Arhiv Hina/STA

Hrvaška.
Pevec ameriške rock skupine Guns N' Roses Axl Rose.
Foto: Hina/STA
Arhiv Hina/STA

Koncert v Mexico Cityju bo med nastopoma na festivalu Coachella v Kalifornijski puščavi, kjer bodo na oder stopili 16. in 23. aprila.

Po združitvi zasedbe za festival Coachella je band predvidel tudi dodatne koncerte v začetku aprila v Las Vegasu, prav tako naj bi razmišljali o daljši turneji.

Guns N' Roses so zadnjič v zasedbi z Axlom Roseom in Slashem na oder stopili leta 1993 v Buenos Airesu. Skupina, ustanovljena leta 1985 v Angelesu, je sicer pozneje še nastopala, vendar brez Slasha. Ta je trdil, da se s frontmanom ne da sodelovati.

Zasedba Guns N' Roses je s prvim albumom Appetite for Destruction iz leta 1987 doživela takojšen uspeh. Plošča s skladbami, kot so Welcome to the Jungle, Sweet Child O' Mine in Paradise City, velja za najbolj prodajan debitanski album katerekoli skupine v ZDA; prodali so 18 milijonov izvodov. Skupaj so izdali šest studijskih albumov.