Slovenija 9.2.2016 7:00

V CD tradicionalno branje Prešernovih pesmi

Ljubljana, 9. februarja - V Klubu Lili Novy v Cankarjevem domu (CD) bo drevi ob 19. uri potekalo tradicionalno branje Društva slovenskih pisateljev (DSP). Na literarnem večeru z naslovom Za Prešernom bodo njegovo poezijo interpretirali Ivo Frbežar, Jure Jakob, Rade Krstić, Tatjana Pregl Kobe, Milica Šturm, Ivo Svetina in britanski pesnik in pisatelj Patrick McGuinness.

Na literarnem večeru bosta sodelovala pesnik, pisatelj in član DSP Ivo Frbežar ter Jure Jakob, ki je po štirih pesniških zbirkah in strokovni monografiji o Lojzetu Kovačiču lani izdal še prozno knjigo z naslovom Hiše in drugi prosti spisi.

Prešernove pesmi bosta interpretirala tudi Rade Krstić, avtor 12 pesniških zbirk, ter likovna kritičarka, književnica in umetnostna zgodovinarka Tatjana Pregl Kobe. Pridružila se jim bosta še pravnica, književnica in avtorica romana Iskanje Itake Milica Šturm ter predsednik DSP, pesnik Ivo Svetina.

Prešernovo poezijo bo na nocojšnjem literarnem večeru interpretiral tudi britanski pesnik in pisatelj Patrick McGuinness, ki do 26. februarja biva in ustvarja v Pisateljskem ateljeju Daneta Zajca na ljubljanskih Prulah. McGuinness tudi predava na Univerzi v Oxfordu.