Svet 10.2.2016 20:06

Harry Potter za rojstni dan dobiva novo knjigo

London, 10. februarja - Na police knjigarn 31. julija, na rojstni dan mladega čarovnika, prihaja nova knjiga o Harryu Potterju z naslovom Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter in zakleti otrok). V uradnem nadaljevanju čarovniške sage izpod peresa J. K. Rowling je priljubljeni junak "zgaran uslužbenec ministrstva za čaranje, mož in oče treh otrok".

Zgodba, ki se dogaja 19 let po zaključku zadnje knjige z naslovom Harry Potter in svetinje smrti, je nastala kot scenarij za dvodelno igro, ki bo premiero v Londonu doživela dan prej. Istoimensko igro je Rowlingova pripravila v sodelovanju s piscem Jackom Thornom in režiserjem Johnom Tiffanyjem.

Nadaljevanje se osredotoča na Harryjevega najmlajšega sina Albusa Robausa, ki se spopada "s težo družinske zapuščine, ki si je ni nikoli želel", je zapisano na uradni spletni strani Pottermore.

Harry se ob tem spopada s preteklostjo, ki nikakor noče ostati tam, kamor spada; "oče in sin pa se bosta ob zloveščem zlivanju preteklosti in sedanjosti soočila z neprijetno resnico: včasih se tema razlije iz nepričakovanih mest".

Scenarij za igro bo v knjižni obliki v Veliki Britaniji izšel pri založbi Little, Brown, ki je poskrbela tudi za izdajo del Rowlingove za odrasle, piše britanski The Guardian.

"J. K. Rowling in njena ekipa so prejeli precej prošenj oboževalcev, ki igre ne morejo videti v Londonu in bi jo radi prebrali v knjižnem formatu," je odločitev pojasnil prvi mož založbe David Shelley.

Igro so po besedah avtorice zaradi "epske narave zgodbe" razdelili na dva dela. Srečneži, ki jim je uspelo dobiti vstopnice, ko so oktobra prišle v prodajo, si jo lahko ogledajo v dveh delih ali pa naenkrat.

Ob tem v založbi Bloomsbury, ki je v Veliki Britaniji poskrbela za izdajo sedmih del o Harryju Potterju med letoma 1997 in 2007, ob 20. obletnici izida prve, Harry Potter in kamen modrosti, napovedujejo štiri nove različice omenjene knjige. Predstavljale bodo štiri domove Bradavičarke - Gryfondom, Pihpuff, Drznvraan in Spolzgad.