Slovenija 23.2.2016 6:00

V CD festival slovenske jazzovske ustvarjalnosti Zvončki in trobentice

Ljubljana, 23. februarja - V Cankarjevem domu (CD) se bo s popoldansko okroglo mizo na temo Gostje: domači začel drugi festival slovenske jazzovske ustvarjalnosti Zvončki in trobentice. Pogovoru bo v Štihovi dvorani sledil koncert zasedbe Litošt, veliki finale pa bo v Klubu CD, kjer bodo nastopili Rok Zalokar Trio, kvartet Jake Kopača ter Robert Jukič.

Ljubljana. Cankarjev dom. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Cankarjev dom.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Enodnevni festival Zvončki in trobentice omogoča dodatno možnost izražanja in uveljavljanja mlajših generacij jazzovskih glasbenikov v Sloveniji s predstavitvami novih projektov in izdaj doma in po svetu.

Popoldne ga bo uvedla okrogla miza Gostje: domači, ki jo bo povezoval Miha Zadnikar. Pogovarjal se bo s Kajo Draksler in Juretom Puklom, slovenskima glasbenikoma, ki ustvarjata na tujem. Nato bo v Štihovi dvorani odmevala glasba zasedbe Litošt, katere atributi so živa elektronika ter bobni.

Za uvod v veliki koncertni del v Klubu CD bo poskrbela najstniška jazzovska zasedba Jazz je kul banda pod vodstvom mentorja Jake Strajnarja. Sledil bo nastop Rok Zalokar Tria, ki bo predstavil svoj novi album, naslovljen Vol. 2., Jaka Kopač pa bo nato nastopil z mednarodno zasedbo. Festivalski večer bo sklenil Robert Jukič, ki bo predstavil novi album Gomme de Jour.

Vsi štirje koncerti sodijo v sklop Cankarjevih torkov, mogoče pa jih bo obiskati z eno vstopnico.