Slovenija 27.2.2016 6:30

Pesniki nad strah z branji v Ljubljani, Mariboru in Portorožu

Ljubljana, 27. februarja - V Ljubljani, Mariboru in Portorožu bodo zvečer potekala javna branja pesmi, ki jih pripravljajo pesniki, da bi se rešili strahu, ki v zadnjem času določa slovensko družbo. Na večerih na treh koncih Slovenije pod sloganom Širi poezijo, ne strahu bodo zazveneli verzi 70 pesnic in pesnikov.

Ljubljana. Branje. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Branje.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Kot je zapisal malteški pesnik Antoine Cassar, je "popolnoma človeško, da se bojimo, manj razumljivo pa je, da smo prestrašeni". Cassar, ki je avtor mednarodnega projekta Spread poetry, not fear, bo tudi gost drevišnjega večera v Ljubljani, so sporočili organizatorji.

Pesnikova spletna stran na Facebooku je nastala kot odgovor na strah, ki je preplavil zahodne medije po terorističnih napadih v Parizu. Kmalu je sledila slovenska stran, nato nizozemska in hrvaška, prihajajo še druge. Slovensko stran v imenu Spletne revije za poezijo Poiesis ureja Katja Kuštrin.

V Ljubljani bo branje ob 18. uri v dvorani Kult3000 na Metelkovi, v Mariboru ob isti uri v kavarni Piaf na Poštni ulici, v Portorožu pa bodo branje pripravili uro pozneje v baru Kanela.