Slovenija 13.3.2016 8:00

V Slovenj Gradcu nova postavitev del Borčića, Tisnikarja in Omana

Slovenj Gradec, 13. marca - V Koroški galeriji likovnih umetnosti je od začetka marca do septembra letos na ogled nova postavitev izbora iz galerijske zbirke s poudarkom na delih Bogdana Borčića, Jožeta Tisnikarja in Valentina Omana. V galeriji se sicer s predstavitvami izbranih umetnikov partnerskih muzejev nadaljuje tudi mednarodni projekt Muzej v gibanju.

Izbor Borčićevih del je opravil kustos Jernej Kožar, izbor Tisnikarjevih in Omanovih del pa je opravil kustos Marko Košan. Tisnikarjeva dela so na ogled skupaj s predmeti iz njegovega življenja, ki jih prav tako hranijo v Koroški galeriji likovnih umetnosti.

Koroška galerija likovnih umetnosti v letošnjem letu nadaljuje tudi mednarodni projekt Muzej v gibanju (Performing the Museum), v katerem sodeluje s partnerji iz Zagreba, Novega Sada in Barcelone. V tem mesecu začenja s predstavitvami izbranih umetnikov iz partnerskih muzejev. Prvi se predstavlja danski umetnik Soren Thilo Funder, ki ga je k sodelovanju povabil Muzej sodobne umetnosti iz Zagreba, so sporočili iz galerije.