Svet 11.3.2016 10:17

Umrl je legendarni srbski igralec Dragan Nikolić

Beograd, 11. marca - V 73. letu starosti je danes zjutraj v bolnišnici v Beogradu po dolgi in težki bolezni umrl legendarni srbski igralec Dragan Nikolić, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Občinstvu na območju bivše Jugoslavije se je vtisnil v spomin z vlogami v filmih Kdo neki tam poje, Balkan Ekspres, Ko bom mrtev in bel ter Življenje je lepo.

Srbija, Beograd. Legendarni srbski igralec Dragan Nikolić 6. junija 2013. Foto: Tanjug/STA

Srbija, Beograd.
Legendarni srbski igralec Dragan Nikolić 6. junija 2013.
Foto: Tanjug/STA

Nikolić je februarja lani prestal operacijo na oddelku bolezni prebavil kliničnega centra. Maja se mu je stanje bistveno poslabšalo, zato so ga spet sprejeli v bolnišnico, a so ga takrat še uspeli rešiti. Od takrat je z nekaj krajšimi premori ves čas preživel v bolnišnici.

Igralec se je kot Dragoslav Nikolić rodil 20. avgusta 1943 v Beogradu. Začetek njegove filmske kariere sega v leto 1964, ko je dobil manjšo vlogo v filmu Pravo stanje stvari, kjer je podpisan še kot Dragoslav Nikolić.

Spremembi imena je nato botroval napačen zapisu ob koncu televizijske serije Dovoljno je ćutati iz leta 1965, kjer se je namesto njegovega imena pojavil njegov vzdevek Dragan. Ta ga je nato spremljal vso kariero.

Svojo soprogo, filmsko legendo Mileno Dravić, je igralec, ki se ga številni spomnijo tudi iz serije Odpisani, spoznal leta 1972.

Nikolić je v kar 50-letni igralski karieri odigral nekaj manj kot 180 filmskih in televizijskih vlog. Poleg filmske je imel tudi uspešno gledališko kariero, bil je član Beograjskega dramskega gledališča in Ateljeja 212.