Slovenija 15.3.2016 15:13

Pesniška platforma Versopolis odslej tudi z revijo

Ljubljana, 15. marca - Versopolis, evropska platforma za poezijo, ki jo je ob podpori programa EU Ustvarjalna Evropa ustanovila založba Beletrina, bo v drugem letu delovanja ponudila brezplačno spletno revijo Versopolis: European Review of Poetry, Books and Culture. Vsak delovni dan bosta objavljena eden do dva nova članka s področij, kot so literatura, film in glasba.

Revija se bo zgledovala po priznanih New York Review of Books in London Review of Books, le da se bodo avtorji, knjige in teme osredotočale na kontinentalno Evropo, so sporočili iz Beletrine.

Spletna revija bo poleg člankov, intervjujev in knjižnih recenzij ponujala tudi eseje in kolumne. Snovalci upajo, da bo evrocentričnost Versopolisa kot evropske revije zapolnila vrzel med anglofonimi literarnimi revijami, ki so trenutno na voljo, predvsem pa osvetlila manj znane evropske jezike in literature.

Projekt, ki je plod slovenskega in vseevropskega znanja, povezuje ljubljansko uredništvo s 13 partnerji iz vse Evrope. Poleg novega projekta platforma še naprej nadaljuje svoje osnovno poslanstvo in skrbi za mobilnost evropskih perspektivnih pesnikov. Trenutno je v platformo vključenih skoraj 100 pesnikov iz 20 držav, ki bodo še letos obiskali 13 evropskih literarnih festivalov.