Svet 29.3.2016 5:00

Na Tallinn Music Week trije slovenski izvajalci

Tallinn, 29. marca - V Talinu do 3. aprila poteka glasbeni teden, na katerem bodo nastopili trije slovenski izvajalci - pianist in producent Bowrain, indie rock kvartet Koala Voice ter alternativna rock zasedba Leni Kravac. Tallinn Music Week velja za enega izvirnejših in prepoznavnejših klubskih festivalov v Evropi. Na festivalu se bo predstavilo 250 nastopajočih.

Talin se v sklopu glasbenega tedna prelevi v središče glasbe, kreativnih industrij, umetnosti in oblikovanja, tam pa poteka tudi glasbena konferenca. Žanrsko širok festival zajema vse od popularne do klasične glasbe s fokusom na baltiško regijo in sosednje države.

Lani je na festivalu že nastopil N'toko, letos pa se tja ob podpori platforme Ment odpravljajo trije slovenski izvajalci. Pianist in producent Bowrain bo v Talinu nastopil 31. marca in 1. aprila, Koala Voice bodo izvedli dva nastopa 1. aprila, Leni Kravac pa se bodo predstavili 2. aprila.

Vizijo glasbenega tedna v Talinu je februarja na festivalu in konferenci Ment Ljubljana predstavila njegova direktorica Helen Sildna. Že na lanskem Mentu se je navdušila nad zavidljivo kakovostjo slovenskih glasbenih ustvarjalcev, so sporočili s platforme.