Svet 29.3.2016 15:50

Allenov Cafe Society bo uvedel letošnji filmski festival v Cannesu

London, 29. marca - Film Cafe Society, na katerem trenutno dela režiser Woody Allen, bo uvedel letošnji filmski festival v Cannesu. Allen bo s tem postal prvi režiser, ki se bo lahko pohvalil, da je trikrat odprl priznani francoski festival. Pri filmu z Allenom sodelujejo Kristen Stewart, Jesse Eisenberg in Steve Carell, piše britanski BBC.

Francija, Cannes. Ameriški režiser Woody Allen. Foto: Xinhua/STA Arhiv: Xinhua/STA

Francija, Cannes.
Ameriški režiser Woody Allen.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv: Xinhua/STA

Romantična komična drama Cafe Society prinaša vpogled v živahno hollywoodsko kafetkarsko družbo 30. let minulega stoletja skozi oči mladeniča, ki v mesto sanj prispe, da bi uspel v filmski industriji. V Hollywoodu se mladenič zaljubi, hkrati pa se znajde v samem srcu te družbe, so vsebino filma povzeli organizatorji festivala.

Allen bo s filmom Cafe Society že tretjič uvedel filmski festival v Cannesu. To mu je uspelo že leta 2002 s filmom Propad Hollywooda ter leta 2011 s filmom Polnoč v Parizu.

Festival v Cannesu bo letos potekal od 11. do 22. maja, Cafe Society pa bo prikazan izven tekmovalnega programa.

Med filmi, ki jih bo mogoče videti v Cannesu, sta potrjena Money Monster v režiji Jodie Foster ter The Big Friendly Giant (BFG) v režiji Stevena Spielberga. Več o programu bodo organizatorji razkrili sredi aprila.