Slovenija 2.4.2016 9:00

V Kinodvoru premiera animiranega filma Fantomski deček

Ljubljana, 2. aprila - V sklopu Festivala frankofonskega filma bo danes ob 16. uri v Kinodvoru slovensko premiero dočakal animirani film Fantomski deček Alaina Gagnola in Jean-Loupa Feliciolija. Film pripoveduje o bolnem dečku Leu, ki z nadnaravnimi sposobnostmi pomaga policistu rešiti New York pred zlikovcem. Premiere se bo udeležil producent Jacques-Remy Girerd.

Ljubljana. Kinodvor. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Kinodvor.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Leo živi v New Yorku, s čepico zakriva golo glavo in je zelo bolan. Svoji sestrici Titi rad bere detektivske zgodbe. Ko odide v bolnišnico, ugotovi, da je lahko s pomočjo svoje volje tudi sam nenavaden junak. Zapusti lahko svoje telo in leti naokoli, kot fantom. S policijskim načelnikom Alexom, ki je prav tako v bolnišnici, začasno prikovan na invalidski voziček, morata New York rešiti pred skrivnostnim gangsterjem v zgolj 24 urah.

Animirani film Fantomski deček prinaša napeto detektivsko zgodbo, primerno za otroke od devetega leta dalje. "Fantastična detektivka v slogu žlahtnega ameriškega stripa in filma noir," piše na spletni strani Kinodvora.

Današnje slovenske premiere Fantomskega dečka se bo udeležil producent filma in animator Jacques-Remy Girerd, ustanovitelj slavnega francoskega studia animiranega filma Folimage, so sporočili distributerji filma Društvo 2 koluta. Po premieri bo Fantomski deček na ogled tudi v drugih izbranih kinematografih po Sloveniji.

Premiera je del Festivala frankofonskega filma, ki do 10. aprila v Kinodvoru in Slovenski kinoteki poteka v sodelovanju s Francoskim inštitutom v Sloveniji. Že v petek so v sklopu festivala v kinoteki pokazali Girerdov zadnji film Teta Hilda. Film bo v sklopu festivala na sporedu še 8. aprila.