Svet 1.4.2016 10:48

Zvezdniški poklon Bowieju v newyorškem Carnegie Hallu

New York, 1. aprila - Zvezdniška imena glasbe, kot so Pixies, Blondie, Cyndi Lauper in nekdanji pevec skupine REM Michael Stipe, so se v četrtek zvečer poklonila legendarnemu pionirju glam rocka Davidu Bovieju z razprodanim koncertom v dvorani Carnegie Hall v New Yorku. Koncert bodo zaradi izjemnega zanimanja drevi ponovili v newyorški dvorani Radio City Music Hall.

Hrvaška, Zagreb. Pokojni britanski glasbenik David Bowie. Foto: Hina/STA Arhiv Hina/STA

Hrvaška, Zagreb.
Pokojni britanski glasbenik David Bowie.
Foto: Hina/STA
Arhiv Hina/STA

Dobrodelni koncert je bil provotno napovedan tik pred Bowiejevo smrtjo. Drevišnjo izvedbo bodo prenašali tudi v živo prek spleta, poroča britanski BBC.

Koncert v Carnegie Hallu je bil napovedan 10. januarja kot retrospektiva velikega britanskega glasbenika. Le nekaj ur kasneje pa je njegova družina sporočila žalostno novico, da je Bowie umrl za rakom. Koncert, ki je bil takoj razprodan, so preložili na marec kot poklon umrlemu glasbeniku.

"Bog, blagoslovi Davida Bowieja," je dejal ameriški kantavtor Jakob Dylan, sin slavnega Boba Dylana, ki je na sinočnjem koncertu zaigral eno od najbolj znanih Bowiejevih skladb, Heroes.

Pevka skupine Blondie Debbie Harry je občinstvo dvignila na noge s Starmanom, Ann Wilson iz banda Heart pa ga je zazibala v ples z Let's Dance.

Bowiejevi oboževalci v dvorani pa so ostali hladni ob priredbi skladbe Suffragette City v izvedbi Cyndi Lauper in interpretaciji Always Crashing in the Same Car eksperimentalne umetnice Laurie Anderson, še poroča BBC.