Slovenija 4.4.2016 7:00

Dijaška ustvarjalnost v CD na Transgeneracijah 2016

Ljubljana, 4. aprila - V Cankarjevem domu (CD) se bo danes ob 16. uri z odprtjem razstave likovnih, fotografskih in video del začel festival sodobnih umetnosti mladih Transgeneracije 2016. Na festivalu, ki bo strnjeno potekal do petka, se bodo z gledališkimi in plesnimi predstavami ter likovnimi, fotografskimi in video deli predstavili dijaki iz vse Slovenije.

Ljubljana. Festival sodobnih umetnosti mladih Transgeneracije 2015, plakat. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Festival sodobnih umetnosti mladih Transgeneracije 2015, plakat.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Odprtju razstave likovnih, fotografskih in video del, prispelih na natečaj Transgeneracij, v veliki sprejemni dvorani CD bo v Linhartovi dvorani sledila predstava Gimnazije Nova Gorica Češnjev vrt A. P. Čehova, nato pa bo v dvorani Duše Počkaj na sporedu še gledališka predstava Še.EN.tjanž teatra z naslovom Ne zdej stran gledat avtorice Drage Potočnjak.

Program še 14 plesnih in gledaliških predstav bo do 8. aprila potekal vsak dan. Med drugim bodo v sklopu festivala podelili nagrade srednješolskega natečaja za haiku in predstavili plesne miniature. Festivalska razstava bo na ogled do 21. aprila.

Gledališki program brezplačnega festivala dijaške ustvarjalnosti sta izbrala selektorja Petra Pogorevc in Matej Bogataj, plesni program sta oblikovala Meta Lavrič in Tanja Skok, likovni in fotografski Gašper Demšar, video program pa Uroš Smasek.

Na sklepni slovesnosti Transgeneracij 2016 v soboto, 9. aprila, bodo v Štihovi dvorani CD razglasili nagrajence festivala in podelili priznanja.