Slovenija 14.4.2016 5:00

V ljubljanskem Koloseju premiera Okornovega Planeta samskih

Ljubljana, 14. aprila - V ljubljanskem Koloseju bo drevi na sporedu slovenska premiera novega filma Mitje Okorna Planet samskih. Planet samskih je zgodba o zmenkarijah, uspešno prenesenih na TV zaslon. A projekt pod vprašaj postavi prava ljubezen. Planet samskih bo v redni distribuciji slovenskih kinematografov od 21. aprila, so sporočili iz Koloseja.

Ljubljana. Režiser Mitja Okorn. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Režiser Mitja Okorn.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Okorna je kariera že pred leti zanesla na Poljsko, kjer je med drugim leta 2011 posnel film Pisma sv. Nikolaju, uspešnico, ki je osvojila tudi slovensko občinstvo. Na Poljskem si je božično romantično komedijo ogledal poltretji milijon gledalcev, v slovenskih kinematografih pa je film videlo več kot 60.000 gledalcev, za kar je Okorn prejel dve zlati roli.

Tudi v njegovem novem filmu je zaigral zvezdnik iz filma Pisma sv. Nikolaju Maciej Stuhr, v vlogi romantične učiteljice glasbe Anie, ki prek spletnih zmenkov neutrudno išče svojo sorodno dušo, pa nastopa Agnieszka Wiedlocha.

Po naključnem srečanju Ania in Tomek skleneta nenavadni dogovor in ljubezensko življenje mlade učiteljice čez noč postane rdeča nit Tomekove oddaje. Anine zmenkarske prigode Tomek v oddaji poustvari v lutkovnem skeču, ki navduši občinstvo pred TV ekrani. Oddaja čez noč postane uspešnica, Tomek in Ania pa se kot sodelavca izvrstno ujameta. Ko Ania nekega dne nepričakovano spozna popolnega moškega, čednega in pozornega Antonija (Michael Czernecki), se zadeve zapletejo, so vsebino povzeli v Koloseju.

Film navdušuje s humorjem, iskrivimi dialogi, preobrati in ganljivimi prizori, so še zapisali v Koloseju.