Slovenija 19.4.2016 7:00

Vasko Atanasovski trio v Klubu CD z novim albumom

Ljubljana, 19. aprila - V Klubu Cankarjevega doma bo drevi v sklopu Cankarjevih torkov koncert Vasko Atanasovski tria, v katerem sta poleg saksofonista in pevca še tolkalec Marjan Stanić in kitarist Dejan Lapanja. Zasedba, znana po ekstatičnosti, energičnosti, eklektičnem mešanju glasbenih stilov in brezkompromisnosti, bo predstavila svoj novi album The Scissors.

Zasedba mednarodno uveljavljenih slovenskih glasbenikov z Atanasovskim na čelu je spomladi 2012 izdala znameniti album Come To Me, ki mu je leta 2013 sledil album Feel. Obe izdaji sta prejeli odlične kritiške ocene in močno zaznamovali slovenski pa tudi tuji glasbeni prostor. Poleg številnih gostovanj na Hrvaškem in v Srbiji je zasedba kar dvakrat gostovala na Kitajskem, lansko jesen pa so se podali v London, Nemčijo in na daljšo turnejo po Argentini.

Besedila skladb, ki jih običajno zaznamujejo hitri ritmi, so v angleščini, srbohrvaščini in slovenščini. V glavnem so ljubezenska, navdahnjena s humorjem in z izvirnimi, duhovitimi metaforami. Trio letos praznuje pet let svojega obstoja, ki ga obeležujejo z izdajo albuma.

Avtor glasbe in besedil je Vasko Atanasovski, sicer znan po sodelovanjih s svetovno znanimi glasbeniki, kot so Hindi Zahra, Living Colour, Vlatko Stefanovski. Glasbenika odlikuje mojstrski pristop do vseh glasbenih stilov, izjemen glasbeni opus in izvirnost. Doslej je izdal že 12 albumov.

Nedavno je največja založba na Balkanu Croatia Records izdala album Best of Vasko Atanasovski, kar ga kot slovenskega glasbenika postavlja med redke izbrance, saj so doslej pri založbi izdali le še album uspešnic legendarnih Buldožerjev, so zapisali v Cankarjevem domu.