Svet 9.5.2016 6:00

V New Yorku nagrajeni trije slovenski arhitekturni projekti

New York, 9. maja - Med letošnjimi nagrajenci arhitekturnega natečaja Architizer A+ so tudi trije slovenski projekti dveh arhitekturnih birojev. To sta projekta ABIRO-ja Promenada Velenje in Vinska klet Brežice ter projekt Kolesarska brv čez reko Savo v Bohinjski Bistrici biroja DANS ARHITEKTI. Podelitev nagrad bo 12. maja.

Namen nagrad Architizer A+ je nagrajevanje pomembnih dosežkov na področju arhitekture po svetu in njihovega pozitivnega prispevka k vsakdanjemu življenju. Architizer.com je največja svetovna skupnost arhitektov na internetu, ki ima več kot milijon mesečnih ogledov.

Nagrajence izbira žirija, sestavljena iz 300 uglednih osebnosti iz različnih področjih, med njimi mode, založništva, oblikovanja, nepremičninskega razvoja in tehnologije. Prireditve ob izboru v New Yorku trajajo teden dni.

ABIRO-jev projekt Promenada Velenje iz leta 2014, ki je pomemben korak k oživitvi mestnega jedra, je dobil nagrado v kategoriji javnih parkov. Leta 2013 zgrajeni kolesarski most na reki Savi biroja DANS ARHITEKTI je dobil nagrado v kategoriji transporta in infrastrukture, lani zgrajena vinska klet v Brežicah pa je ABIRO-ju zagotovila nagrado v kategoriji notranjosti bivalnih prostorov.