Svet 12.5.2016 5:00

George RR Martin izdal le eno poglavje Zimskih vetrov

Washington, 12. maja - Oboževalci avtorja fantazijske serije Pesem ledu in ognja Georga RR Martina bodo morali še počakati na šesto knjigo oz. Zimske vetrove (The Winds of Winter.) Dotlej se bodo morali zadovoljiti zgolj z enim poglavjem, ki ga je avtor po pisanju britanskega časnika The Guardian pravkar izdal.

V središču odlomka je princesa Arianne Martell in njeno potovanje po deželi, s katerega poroča novice svojemu očetu in obenem skrbno pazi na svojo malce čudaško sestrično Elio.

Avtor je sicer že v začetku leta priznal, da je zamudil rok, po katerem bi moral do konca leta napisati šesto knjigo fantazijske sage Pesmi ledu in ognja in da bo za to potreboval še nekaj mesecev. Upal je, da mu bo uspelo knjigo spisati že do konca lanskega leta. Napisanih ima sicer že na stotine strani in na ducate poglavij, a ga čaka še precej dela, piše The Guardian.

Tako je moral avtor, ki je priznal, da je pod velikim stresom, pristati na to, da bo šesto sezono Iger prestolov - televizijsko različico romana - mreža HBO začela predvajati prej, preden bo izšla nova knjiga.