Svet 21.5.2016 5:00

Prijatelji festivala v Bregenzu podprli prireditev z 262.000 evri

Bregenz, 21. maja - Združenje prijateljev festivala v avstrijskem Bregenzu je vsakoletno poletno prireditev na Bodenskem jezeru podprlo z 262.000 evri. Sredstva bodo v korist letošnjemu programu, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Festival bo potekal od 20. julija do 21. avgusta.

Predsednik združenja Gebhard Sagmeister je obenem napovedal spojitev avstrijskega in nemškega združenja prijateljev festivala. Združenji tako gmotno kot idejno sodita med najpomembnejše podpornike poletne prireditve v Bregenzu.

Nemško združenje je denarni prispevek festivalu nakazovalo vsako drugo leto, omenjenih 262.000 evrov pa je skupen prispevek z avstrijskim združenjem. Znesek je sicer še vedno nižji od lanskih 274.000 evrov.

Obe združenji skupaj štejeta 1000 članov, med podporniki festivala pa so še Republika Avstrija, dežela Predarlska in mesto Bregenz.

Predsednik festivala Hans-Peter Metzler v prihodnost gleda z optimizmom, kazalniki so po njegovih besedah pozitivni, še poroča APA.

Festival v Bregenzu, ustanovljen leta 1946, ponuja različne glasbene in gledališke dogodke, poleg oper z železnega repertoarja tudi koncerte ter sodobna operna in gledališka dela. Festivalski orkester so Dunajski simfoniki, največ pozornosti pa pritegne glavna predstava na plavajočem odru Bodenskega jezera s 7000 sedeži.

Letos si bo mogoče ogledati opero Turandot Giacoma Puccinija v režiji Marca Artura Marellija. Med premierami bosta še operi Hamlet Franca Faccia in Mozartov Don Giovanni ter komorna opera Make no Noise Miroslava Srnke.