Slovenija 27.5.2016 5:00

Knjižnica pod krošnjami iz ljubljanskega Tivolija na pot po Sloveniji

Ljubljana, 27. maja - V ljubljanskem parku Tivoli bo s koncertom Dua Aritmija v 12. sezono stopila Knjižnica pod krošnjami. Na prostem, v hladu dreves, bo to poletje razen v Ljubljani mogoče brati še v 12 slovenskih krajih in zamejski vasici Topolovo. Na več kot 20 bralnih enotah bodo ponudili raznovrstno literaturo - za odrasle, mlade in najmlajše ter turiste.

Sezono branja pod krošnjami bodo ob glasbi Dua Aritmija danes ob 17. uri zagnali v parku Tivoli. Med bolje obiskanimi ljubljanskimi bralnimi otočki sta tista na Ljubljanskem gradu in na Trnovski plaži, že ustaljenim lokacijam po prestolnici pa se letos pridružuje Petkovškovo nabrežje.

Projekt Knjižnica pod krošnjami so v minulih letih posvojili tudi v drugih slovenskih krajih. Tudi letos bodo "bralne krošnje" zaživele v Ribnici, Polhovem Gradcu, Novi Gorici, Kanalu ob Soči, Kranju in Novemu mestu. Med zanimivejšimi sta ustaljeni lokaciji med vršači na Mali planini in knjižnica v kozolcu s prekrasnim razgledom na Polšniku.

Po novem bo knjižnica gostovala na stopničkah Olimpijskega trga na Bledu, ob festivalu Dnevi poezije in vina na Vrazovem trgu na Ptuju, na Vrhniki v parku ob lipi samostojnosti in v Zagorju ob Savi v starem mestnem centru. Po novem se knjižnica razteza tudi preko meje, saj bo za deset dni obiskala zamejsko vasico Topolovo.

O dogodkih izven Ljubljane bodo sproti obveščali lokalni organizatorji, informacije pa so dostopne tudi na uradni spletni strani projekta.