Slovenija 4.6.2016 7:00

Na Vodnikovi domačiji dan posvečen otrokom in knjigam

Ljubljana, 4. junija - Z lutkovno predstavo Muca Copatarica v priredbi, režiji in dramaturgiji Saše Jovanovića in Tine Oman se bo dopoldne na Vodnikovi domačiji začel 2. otroški knjižni festival. Poleg sejma otroških knjig bodo med drugim ponudili še filozofsko Sokratovo urica s Tanjo Pihlar, mlade obiskovalce pa bo po domačiji popeljal Andrej Rozman Roza.

Ljubljana. Vodnikova domačija. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Vodnikova domačija.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Na festivalu bodo založbe v sklopu otroškega knjižnega sejma svoje izdaje ponudile po čimbolj ugodnih cenah. Ob nakupu bodo knjige tudi zavijali, Irena Duša pa bo vanje pomagala zapisati posvetila mladim bralcem. Organizatorji verjamejo, da je knjiga primerno in najlepše darilo za spričevalo, hkrati pa lepa popotnica za počitniško branje.

V goste bo prišla pisateljica Desa Muck, glasbenica Bilbi pa bo vodila delavnico izdelave glasbil, s katerimi jo bodo nato nadobudni mladi glasbeniki spremljali na koncertu. Program bo zvečer sklenila projekcija animiranih filmov.

Na Vodnikovi domačiji Šiška že od začetka, ko je njeno upravljanje prevzel inštitut Divja misel, vsako nedeljo pripravljajo brezplačen otroški program, katerega rdeča nit je knjiga. V program so vključeni pripovedovalski dogodki, lutkovne predstave po knjižnih predlogah, na obisk pa prihajajo tudi pisatelji in pesniki iz Društva slovenskih pisateljev.

Ideja o otroškem knjižnem festivalu se je pojavila kot nadgradnja rednega programa. Na Vodnikovi domačiji prepoznavajo festival kot pilotni projekt, s katerim začenjajo na manjši lokaciji.