Svet 10.6.2016 6:00

Ljubitelji Wagnerja bodo lahko bayreuthski festival spremljali iz naslonjača

Bayreuth, 10. junija - Ljubitelji glasbe Richarda Wagnerja, ki si niso uspeli zagotoviti vstopnic za festival njegove glasbe v bavarskem Bayreuthu, so se razveselili načrtov, da bi si mojstrovino Nibelunški prstan v živo ogledali preko novega programa Sky Arts HD. Prenose bo mogoče spremljati v Nemčiji, Avstriji, Veliki Britaniji, Irski in Italiji.

Nemčija, Bayreuth. Festspielhaus, Bayreuth. Foto: Ksenija Brišar/STA

Nemčija, Bayreuth.
Festspielhaus, Bayreuth.
Foto: Ksenija Brišar/STA

Nemčija, Bayreuth. Festspielhaus, Bayreuth. Foto: Ksenija Brišar/STA

Nemčija, Bayreuth.
Festspielhaus, Bayreuth.
Foto: Ksenija Brišar/STA

Festival Richarda Wagnerja v Bayreuthu se vsako leto začne 25. julija. Operno tetralogijo Nibelunški prstan, katere celovita izvedba traja 16 ur, bodo na festivalu letos izvedli pod taktirko na Poljskem rojenega dirigenta Mareka Janowskega. Preko programa Sky Arts HD naj bi jo po delih prikazali med 26. in 31. julijem, je pisala nemška tiskovna agencija dpa.

Wagnerjev festival velja za enega najprestižnejših evropskih kulturnih dogodkov. Vsako leto se ga udeležijo številni pomembni gospodarstveniki in politiki z vsega sveta, med njimi tudi nemška kanclerka Angela Merkel.

Navdušenci nad Wagnerjevo glasbo lahko na vstopnice čakajo tudi od pet do deset let. Cene posameznih vstopnic za letošnjo izdajo pa znašajo največ 320 evrov.

Letošnji festival bo 25. julija uvedla nova postavitev opere Parsifal v režiji Uweja Erica Laufenberga in pod vodstvom Andrisa Nelsonsa.