Svet 19.6.2016 5:00

Muzikal La La Land bo uvedel filmski festival v Benetkah

Benetke, 19. junija - Muzikal La La Land v režiji Damiena Chazellea bo odprl letošnji mednarodni filmski festival v Benetkah, ki bo potekal od 31. avgusta do 10. septembra. Umetniški direktor festivala Alberto Barbera je povedal, da film predstavlja novo poglavje v žanru. V muzikalu, ki je uvrščen v tekmovalni program, v glavnih vlogah igrata Ryan Gosling in Emma Stone.

Italija, Benetke. Benetke, kanal, gondole, v ozadju bazilika Sv. Marka. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Italija, Benetke.
Benetke, kanal, gondole, v ozadju bazilika Sv. Marka.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

La La Land je poklon zlati dobi hollywoodskih muzikalov, a je postavljen v sodoben okvir. Gosling v njem nastopa v vlogi jazz pianista, ki se zaljubi v nadebudno igralko, ki jo igra Emma Stone. Zaljubljenca se začneta soočati s težavami, ko postaneta uspešna, piše na spletni strani ustanove La Biennale. V filmu igrata tudi J.K. Simmons in pevec John Legend.

Barbera je spomnil, da je Chazelle svoj režiserski talent že izkazal s filmom Ritem norosti, za katerega je prejel tri oskarje, z muzikalom La La Land pa se po njegovih besedah uvršča med velike režiserje novega Hollywooda.

Predsednik velike festivalske žirije bo letos Sam Mendes, ki med drugimi uspešnicami podpisuje bondijadi Skyfall in Spectre.

Lani je na festivalu zlatega leva pobral venezuelski film Desde alla režiserja Lorenza Vigasa, srebrnega leva pa je prejel argentinski režiser Pablo Trapero za film El Clan.