Slovenija 13.7.2016 10:45

Na poziv za sodelovanje na 25. bienalu oblikovanja prispelo 375 prijav

Ljubljana, 13. julija - Na poziv za sodelovanje na 25. bienalu oblikovanja, ki bo v Ljubljani potekal prihodnje leto, je prispelo 375 prijav iz 48 držav. Nanj so se poleg oblikovalcev in arhitektov prijavili tudi multimedijski ustvarjalci, filmarji, pisatelji in pesniki. Kustosinji Angela Rui in Maja Vardjan bosta udeležence bienala izbrali v prihodnjih tednih.

Ljubljana, MAO. Bienale oblikovanja. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana, MAO.
Bienale oblikovanja.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Kustosinji bosta sodelujoče izbrali v sodelovanju z oblikovalko Matali Crasset, Point Supreme Architects, umetnikom in arhitektom Didierjem Faustinom, Studiem Mischer'Traxler, Studiem Folder in oblikovalcem Odom Fioravantijem.

Izbrani sodelujoči bodo skupaj z njimi ter sedmimi posamezniki iz Slovenije, ki ne izhajajo s področja oblikovanja in arhitekture, soustvarjali sedem epizod: Sprostitev podzemlja, Zavzetje gozdov, Po utopiji, Čisto novo sobivanje, Nov zagon podeželja, Prožnost preteklosti in Novi heroji.

Raziskovalni in oblikovalski proces skupin se bo pričel na uvodnem dogodku med 13. in 17. septembrom v Ljubljani. Skupine bodo razvile sedem lokalnih intervencij in se predstavile na razstavi bienala. Ta bo v Ljubljani na ogled med 25. majem in 29. oktobrom prihodnje leto.