Svet 28.6.2016 6:56

Umrl je Bud Spencer

Rim, 28. junija - V starosti 86 let je umrl italijanski filmski igralec Carlo Pedersoli, po svetu veliko bolj znan kot Bud Spencer, ki je skupaj s partnerjem Terencom Hillom posnel več kot 20 pretepaških komedij in špageti vesternov. Novico o smrti je italijanskim medijem sporočil njegov sin Giuseppe Pedersoli.

Sporočil je, da je oče umrl mirno, brez trpljenja, zadnje beseda pa je bila "hvala". Bud Spencer je bil najprej izvrsten italijanski plavalec in vaterpolist, po izobrazbi pravnik. Prav tako pilot in velik dobrodelnik, ki je celo patentiral več izumov.

V filmih je igral pravo nasprotje, ogromnega dobrodušnega in debelušnega silaka, ki je brez težav premlatil vse, kar mu je prišlo nasproti. Filmsko ime si je leta 1967 izbral zaradi ameriškega igralca Spencerja Tracyja, kar je kombiniral s svojim priljubljenim pivom budweiser.

S Terencom Hillom sta zaslovela leta 1971 s filmom Ime mi je Trinita, zadnji film pa sta skupaj posnela leta 1994. Bud Spencer se je rodil leta 1929 v Neaplju, umrl pa je v ponedeljek v Rimu.