Svet 31.7.2016 6:00

Carmina Slovenica na festival Choralies v Francijo

Maribor, 31. julija - Letošnja sezona vokalnega gledališča Carmina Slovenica se bo sklenila s še enim mednarodnim gostovanjem. Po uspešnem gostovanju v Rotterdamu konec maja se bo zbor v začetku avgusta odzval povabilu festivala Choralies v Vaison-la-Romaine v Franciji, kjer bo prihodnji teden med drugim nastopil s projektom Toksični psalmi.

Ljubljana. Pevski zbor Carmina Slovenica. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Pevski zbor Carmina Slovenica.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Na festivalu Choralies se bo Carmina Slovenica ob zvezdniških zasedbah, kot sta The Swingles in Rajaton, predstavila tudi z a cappela koncerti Invokacije in novim programom Ženska eleganca po francosko. Gostovanje v Franciji bo trajalo od 1. do 11. avgusta.

Glasbeno gledališki projekt Karmine Šilec Toksični psalmi, ki je bil premierno izveden lani v New Yorku, je na festivalu v Provansi na sporedu v četrtek. Carmina Slovenica bo nastopila v rimskem avditoriju pred 5000 gledalci, so sporočili iz zbora.

Toksični psalmi prinašajo sliko brutalnosti človeka, ki je pripravljen za slavo svojih psalmov tudi ubijati. "Glede na trenutna dogajanja predstava ne bi mogla biti bolj aktualna in se zdi kot odmev današnjih stisk," so zapisali pri Carmini Slovenici.