Svet 31.7.2016 5:30

V San Sebastianu se predstavljata ljubljanska kultura in gastronomija

San Sebastian, 31. julija - V baskovskem San Sebastianu, ki je v letos s poljskim Vroclavom nosilec naziva Evropska prestolnica kulture, se bo danes predstavila Ljubljana s svojo kulturo in gastronomijo. Slovensko prestolnico bodo zastopali mednarodni festival Ana Desetnica ter projekta Knjižnica pod krošnjami in Okusi Ljubljane.

Ana Desetnica bo poskrbela za 11 uličnih predstav, ki bodo uprizorjene na mostu Kursaal v sklopu programa Crossing bridges, Ljubljano kot kulturno in gastronomsko prestolnico pa bosta predstavila Knjižnica pod krošnjami in Okusi Ljubljane.

Promocija je med drugim povezana s kandidaturo Ljubljane za Evropsko prestolnico kulture 2025, so sporočili iz Turizma Ljubljana.

V San Sebastianu se bodo predstavili štirje evropski festivali, ki predstavljajo različne kulturne zvrsti. Poleg Ane Desetnice oziroma gledališke skupine Ane Monro, predstavnice uličnega gledališča, se bodo predstavili še ples Lyona, literatura irske prestolnice Dublin in glasba Vroclava.

V mestu, ki slovi kot kulinarična meka, bodo na mostu postregli tudi s slovensko ulično prehrano, v restavracij Bokado San Telmo pa z baskovsko interpretacijo tradicionalnih ljubljanskih jedi iz nabora Okusov Ljubljane.

Predstavila se bo tudi Knjižnica pod krošnjami, ki promovira brezplačno branje in druženje v senci dreves.