Slovenija 3.8.2016 0:30

Trnfest tudi letos vabi v zavetje Kudovega letnega odra

Ljubljana, 3. avgusta - Trnovski Kud France Prešeren je ob še vedno negotovi usodi, v kateri se je znašel po letu 2013, odkar nima več finančne podpore mesta in države, uspel pripraviti 25. festival Trnfest. Nocoj ga bo odprl Nipke z zasedbo The Nipples. Raznovrstni dogodki se bodo na priljubljenem poletnem zbirališču v Ljubljani vrstili do 24. avgusta.

Ljubljana. Prireditev Trnfest na ploščadi KUD France Prešeren leta 2014. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Prireditev Trnfest na ploščadi KUD France Prešeren leta 2014.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Trnfest bo tudi tokrat ponudil program za obiskovalce vseh starosti. Poleg koncertov so organizatorji pripravili tradicionalne stand up večere in Impro maraton, razstave, gledališke predstave, filmske projekcije, v sklopu festivala pa bodo organizirane ustvarjalne delavnice za odrasle in otroke.

V koncertnem delu bodo nastopili Ksenja Jus in Peter Andrej, Leon Matek, Jani Kovačič, Lynch, Haiku Garden, Goran Bojčevski, etno trio Nike Solce Faronika in drugi. Po tradiciji bo festival konec avgusta dopolnil sestrski festival Emonska promenada, namenjen družinam.

Kud France Prešeren od leta 2013 ni več podprt z mestnimi ali državnimi subvencijami. "Bolj uveljavljeni programi oziroma sodelavci so se 'razbežali' v druge projekte in na druge lokacije, manj uveljavljenih in novih pa Kud France Prešeren ne zmore (več) podpirati. To pomeni, da - razen Trnfesta in Emonske promenade - v Kudu ne delamo nič več 'svojega'," so zapisali v trnovskem društvu.

K organizaciji Trnfesta so pripomogli soorganizatorji iz Ustanove nevladnih mladinskega polja Pohorski bataljon ter ustvarjalci, ki so se tudi za nastop na letošnji izdaji odpovedali honorarju.