Svet 4.8.2016 6:00

V Benetkah poostrena varnost na filmskem festivalu, na Dunaju ob Rihanninem koncertu

Benetke, 4. avgusta - V Benetkah bodo v času filmskega festivala, ki bo potekal od 31. avgusta do 10. septembra, zaradi naraščajočega terorizma poostrili varnostne ukrepe. Podobno so se odločili na Dunaju, kjer bo prihodnji četrtek v Stadthalle nastopila Rihanna, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Italija, Benetke. Mednarodni filmski festival v Benetkah. Foto: Xinhua/STA Arhiv: Xinhua/STA

Italija, Benetke.
Mednarodni filmski festival v Benetkah.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv: Xinhua/STA

V času beneškega festivala bo okrog območja, kjer poteka večina dogodkov, t.i. rdeča cona. Oboževalci, ki bodo želeli občudovati zvezdnike, pa bodo morali skozi varnostno kontrolo, je napovedal šef policije v mestu na vodi Angelo Sanna. Dodatne kontrole bodo tudi pri vhodu h kino dvoranam, v katerih prikazujejo festivalske filme.

Za poostrene varnostne ukrepe so se v Benetkah odločili po nedavnih napadih v Nici in Münchnu. So pa varnost v zadnjih tednih že okrepili pri nekaterih drugih dogodkih, med drugim pri prireditvi, povezani s 500-letnico ustanovitve judovskega geta.

Na Dunaju so okrepljene varnostne ukrepe napovedali organizatorji prihajajočega Rihanninega koncerta, ki so postavili nekaj jasnih pravil. Na prizorišče ne bodo dovolili torbic, nahrbtnikov, denarnic z verižicami in kovinskih pasov oziroma "vseh predmetov, ki niso nujno potrebni". Ob tem so poudarili tudi, da ni mogoče pričakovati, da bodo zagotovili hrambo prepovedanih predmetov. Obiskovalci se morajo tako pripraviti na daljše vrste pri varnostni kontroli.