Slovenija 4.8.2016 11:33

Narodni muzej Slovenije gostil kitajsko delegacijo

Ljubljana, 4. avgusta - Narodni muzej Slovenije je gostil delegacijo s Kitajske, ki se te dni mudi v Sloveniji. Visoke predstavnike pekinške oblasti je sprejela direktorica Barbara Ravnik, ki so jo kot predstavnico nacionalnega muzeja iz jugovzhodne Evrope pred leti gostili na Kitajskem. Gostom je predstavila največje znamenitosti, med njimi najstarejšo piščal na svetu.

Ljubljana. Narodni muzej Slovenije. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Narodni muzej Slovenije.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Delegacijo, ki jo je vodil podžupan Pekinga Wang Ning, so sestavljali še generalni direktor mestnega urada za kulturo Chen Dong, generalni direktor mestne uprave za kulturno dediščino Shu Xiaofeng, direktor sektorja za mednarodno kulturno izmenjavo mestnega urada za kulturo Sun Bo ter Li Hui in Wang Yang, ki sta zastopala urad za zunanje zadeve pekinške občine, so sporočili iz Narodnega muzeja Slovenije.

Pogovor ob sredinem obisku je, kot so zapisali v muzeju, tekel v prijateljskem duhu in v obojestranskem pričakovanju poslovnega sodelovanja. Barbara Ravnik je med drugim poudarila, da se v muzeju veselijo krepitve kulturnih povezav, predvsem na področju izmenjave razstav. Spomnila je na zloženko v 16 jezikih, med njimi tudi v kitajščini, ki jo je muzej izdal na začetku letošnje turistične sezone.

Podžupan pekinške občine Wang Ning je opozoril na pomen ohranjanja dediščine vsakega naroda, saj tako po njegovih besedah skrbimo za skupno dediščino vsega človeštva. Direktorico narodnega muzeja je povabil na ponovni obisk pekinških muzejev. Direktorica jim je na zadnjem obisku ponudila možnost sodelovanja na mednarodnem strateškem forumu Svilena cesta.