Svet 5.8.2016 12:36

V Rimu posneli novega Ben Hura

Rim, 5. avgusta - V studijskem kompleksu Cinecitta v Rimu so posneli novo različico zgodovinskega spektakla o Ben Huru z britanskim igralcem Jackom Hustonom v glavni vlogi. V ta namen so za prizorišče slavne dirke z vozovi zgradili 500 metrov dolgo areno. V igralski zasedbi filma, ki bo stal 90 milijonov evrov, je tudi oskarjevec Morgan Freeman.

Ben Hurovega nasprotnika Messalo je upodobil Toby Kebbell, znan iz filma Planet opic: revolucija, njegovo ženo Esther pa Iračanka Nazanin Boniadi. Za snemanje so angažirali 1800 statistov. Za nekatere prizore je kazahstanski režiser Timur Bekmambetov izbral južnoitalijansko mesto Matera, v katerem je leta 2004 Mel Gibson posnel Kristusov pasijon, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

"Mnogi mladi poznajo film Ben Hur Williama Wylerja iz leta 1959 zgolj s televizije. V mnogih državah sveta, kot sta Rusija in Kitajska, pa zgodba ni znana. Zato smo se odločili za novo različico," je italijanskim medijem pojasnil producent Sean Daniel.

Kot je še povedal, novi Ben Hur ni remake Wylerjevega filma, ki je osvojil 11 oskarjev, temveč nova filmska priredba knjige Lewa Wallacea iz leta 1880. Koscenarist John Ridley se je po producentovih besedah osredotočil predvsem na družinska razmerja, moč vere in spravo, medtem ko je prvotni film poudaril zlasti maščevanje.

Po podatkih spletne filmske baze IMDb bo novi Ben Hur pot po kinematografih začel 10. avgusta. V Sloveniji bo na sporedu od 25. avgusta dalje.