Slovenija 12.8.2016 5:00

Ulice Kamnika bo zasedel 13. Kamfest

Kamnik, 12. avgusta - Kamfest bo v svoji 13. izdaji zasedel osem različnih prizorišč po Kamniku. Dogajanje na glavnemu odru bo nocoj ob 20. uri uvedel grško-nemški indie dvojec Sea + Air. Do 20. avgusta se bo v sklopu Kamfesta zvrstilo več kot 100 dogodkov, od koncertov ter uličnih in gledaliških predstav do športnih dogodkov.

Glavni oder na Malem gradu v Kamniku bo znova gostil priznane slovenske in tuje glasbene zvezde, vrhunca pa se obetata s koncertoma skupine Dan D in hrvaške zasedbe Hladno Pivo. Poleg njih bodo na glavnem odru med drugim nastopili še hiphop trio Matter, Prismojeni profesorji bluesa in folk zasedba Katalena.

Oder na gradu Zaprice so organizatorji letos namenili jazzu. Na njem bodo med drugim nastopili Jadranka Juras, Dre Hočevar in Maja Osojnik. V Keršmančevem parku bo potekal program za družine, park pa bo letos gostil tudi kino pod zvezdami, stand up večere, klasično gledališče in slam poezijo. Vrhunec bo oder doživel s predstavo Zijaha A. Sokolovića Rođenja - Kobajagi donijela me roda.

V Parku Evropa bodo tri kamniška mladinska društva - KUD Kufr, KulKura in Študentski klub Kamnik - poskrbela za mlado generacijo s projektom Park mladih, v okviru katerega se bodo odvijala številna športna in družabna tekmovanja ter druženja. V Samčevem predoru bodo športni turnirji in ulične predstave, večerni oder bo v starem jedru mesta, Trg talcev pa bo 19. in 20. avgusta gostil tretji Festival piva in okusov Kamnika.

Organizatorji letos na Kamfestu pričakujejo več kot 30.000 obiskovalcev.