Slovenija 13.8.2016 9:15

V Črnomlju festival glasbe, komedije in otroškega rajanja

Črnomelj, 13. avgusta - V Črnomlju se drevi ob 22. uri začenja 9. kulturni festival Črnfest 2016, ki bo v atriju tamkajšnjega gradu in na drugih prizoriščih vse dni razen nedelj potekal do 27. avgusta. Prireditelji so ga podnaslovili Festival dobre glasbe, gledališča, smeha in otroškega rajanja in mu dodali geslo Dobro za vse. Vstopnina bo prilagojena študentskim žepom.

Predsednik Kluba belokranjskih študentov Kristian Asani je za STA povedal, da je festival zadnja leta letno skupaj obiskalo do približno 4000 ljudi, ob širše zastavljenemu sporedu in koncertu skupine Siddharta na Trgu svobode pa jih letos pričakujejo še tisoč več. Sicer pa si prireditelji, Klub belokranjskih študentov, Mladinski center Bit in Mladinski kulturni klub Bele krajine, prizadevajo, da bi mesto in festival postala eno, je dodal.

Črnfest 2016, ki prinaša široko paleto najrazličnejših prireditev, med katerimi naj bi vsak obiskovalec našel nekaj za svoj okus, bo po besedah organizatorjev gostil priznane slovenske in tuje glasbene skupine, komike, kulturnike in druge umetnike.

Med osrednjimi glasbenimi gosti so izpostavili drevišnji nastop skupin Manouche in Las Cuerdas & Yolo Bonilla, druge festivalske dni pa se bodo na črnomaljskih odrih zvrstili še Zoran Čalić Band, Haiku Garden, Koala Voice, Cover Lover in Siddharta, Klemen Klemen z gosti ter raper Zlatko. Priredili bodo tudi metalski večer s skupinami Sarcom, Necrotik, God Scard, Captain Morgan's Revenge in Septic Order.

Na festivalu bodo med drugim nastopili še komiki Tadej Toš, Jure Godler in Tilen Artač, čarovnik Sam Sebastian, napovedujejo pa tudi večer z aktivistom Tomom Križnarjem, lutkovno predstavo Brina in gledališko predstavo Zeleni Jurij novoustanovljene gledališke skupine Kluba belokranjskih študentov.

V spremljevalnem programu bodo pripravili športne turnirje in kulinarični večer, med tednom v dopoldanskih urah pa še otroške delavnice. Kot veleva belokranjska gostoljubnost, bodo na festivalu postregli tudi z izročilnimi belokranjskimi jedmi in tamkajšnjim vinom.